image-137572-AbhyangaMassage.jpg
                       Ayurvedische Massage

De Ayurvedische massage: Contact tussen lichaam en geest

De ayurvedische massage is een rustgevende en ontgiftende massage: Ze zorgt voor het opheffen van blokkades in het lichaam. Naast het fysieke aspect, is ook het emotionele aspect belangrijk. De ayurvedische massage maakt emoties los en verbetert je gemoedstoestand. Bovendien geeft het je meer zelfinzicht en verdieping in je innerlijke wereld. 

Het effect van een ayurvedische massage betreft zowel het reinigen, ontspannen, voeden en balanceren van het fysieke lichaam, de emotionele toestand, als de geest. Het brengt lichaam en geest dichter bij elkaar en stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Het inoliën van het lichaam heeft een directe invloed op de 7 dhatus (weefsels), die geolied worden: spieren, pezen, gewrichten, banden, huid (tvak), bloed en bot, maar ook op de organen zoals blaas, nieren, longen, darmen,...
Bij de Ayurvedische massage wordt het lichaam ingeolied met een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. De oliemassage noemt men in de Ayurveda "ABHYANGA". 
De Abhyanga massage richt zich niet enkel op het ontspannen van de spieren maar eveneens op herstellen van het energetisch evenwicht.

Aangeraden wordt om na de Ayurvedische massage het rustig aan te doen en meer water of natuurlijke (Ayurvedische) kruidenthee te drinken om afvalstoffen sneller af te voeren. De olie laat je intrekken en douchen doe je alleen met warm water. Zeep hoef je pas de volgende dag te gebruiken indien je daar behoefte aan hebt.


Vragen? info@feelinggoodwellness.be